برای دیدن فیلم آموزشی مرتبط روی همین متن کلیک کنید.
ایده¬ها مهم هستند، ولی عملی کردن آنها بسیار مهم¬ترند. اما حتی بهترین کار آفرین جهان نیز با یک ایده اساسا ناقص، شکست می¬خورد. آدئو رسی، موسس و مدیر عامل Founder Institute ؛ یک رویکرد ساختار یافته برای آنالیز ایده شما ارائه می¬کند.
1- باید شیفته آن باشید:
اگر شما فقط برای بدست آوردن پول دنبال یک ایده هستید، همین الان این کار را کنار بگذارید! پول میتواند محرک بزرگی باشد اما نمیتواند در زمانهای سخت به کار آفرینی شما کمک کند. آیا شما عاشق و شیفته اینکار هستید؟ بطوریکه در مورد این مسئله بتوانید به تنهائی 10 سال کار کنید؟
2- باید ساده باشد:
ایدههای بزرگ به دنیا نیامدهاند. بلکه رشد کردهاند. مارک زاکربرگ یک روز دل انگیز از خواب بیدار نشده و نگفت که «من میخواهم یک گراف اجتماعی درست کنم». تمام کسب و کارهای بزرگ زمان ما کارشان را با یک چیز ساده شروع کردهاند و بعد آن را گسترش دادهاند. با یک راه حل برای یک مشکل، با یک محصول و یک مشتری شروع کردهاند.
3- باید یک جریان درآمدی داشته باشد:
یک کسب و کار جدید میتواند خوش شانستر باشد اگر فقط از یک محل درآمدش تامین گردد، پس درآمدهای دیگر را رها کنید. بنابراین روی یک استارتآپ تمرکز کنید و اگر شما نمیتوانید یک جریان درآمدی که بتواند کسب و کار شما را تامین نماید پیدا کنید، کسب و کار شما یک کسب و کار خوب نیست.
4- باید قدمهای کم تا کسب درآمد داشته باشد:
چند کار باید انجام شود تا شما اولین هزار تومان را بدست آورید؟ با انجام این تمرین شما میتوانید تعداد ذینفعان درگیر را تشخیص دهید. کمتر از 3 مرحله تا بدست آوردن پول، ایدهآل است.
5- باید مشترییانتان را بشناسید:
از ابتدای کار باید بدانید که کدام دسته از افراد شدیدا به کالای شما نیاز دارند. و شما هیچکسی را بهتر از خودتان نمیشناسید. به همین خاطر بیشتر کسب و کارهای بزرگ با نیاز شخصی شکل گرفتهاند.
6- باید بازارتان را بشناسید:
چگونه ممکن است شما بتوانید شمای معناداری نسبت به آینده از بازار خود داشته باشید، اگر یک فرد ماهر در دامنه آن بازار نباشید؟ اگر شما یک فرد خبره در زمینه بازار نیستید یک فرد را استخدام کنید!
7- باید بازار کارآمد نسبتا بزرگی داشته بباشد:
هر بازار دارای جمعیت کم باشد به سختی قابل مشخص کردن است و ارزش زمان شما را ندارد. شما به سختی روی یک بازار کوچک به موفقیت میرسید، پس روی قبرستان کسب و کار را شروع نکنید.
8- باید متمایز و یکتا باشه:
آیا کاری که شما انجام میدهید کاملا متمایز و یکتاست؟ یا شما آن را از بقیه بهتر انجام میدهید؟ آیا شما رازی را میدانید که بقیه نمیدانند؟ بدرخشید، چون بهترین ایدهها متحول کننده هستند، نه کوچک.
9- باید مسائل و نکات مخرب را از بین ببرید:
نقاط مثبت به سادگی پیدا میشود اما کار شما در مرحله ایده این است که مسائل مخرب ایدهتان را پیدا کنید. پس یکی پس از دیگری نقاط منفی را با آزمونهای مکرر ایدهتان حذف کنید.
10- آن را به اشتراک بگذارید:
شانس اینکه فردی همه کار خودد را کنار بگذارد و زندگیاش را وقف عملی کردن ایده شما کند به شدت کم است. شما بهتر است تا میتوانید عکسالعمل افراد زیاد در دسترس و مختلف را نسبت به ایدهتان دریافت نمائید. درباره افرادی که ایده شما را میدزدند نگران نباشید، میتوانید آنرا در گلوی آنها فرو کنید!!!
حتما قبل از شروع و پیادهسازی یک ایده، این 10 سوال را از خودتان بپرسید.